CA
ES
EN

Articles Joves

Adolescents i museus. El públic impossible?

Anàlisi de les percepcions i opinions dels joves i adolescents sobre els museus

Marta Miras

Data publicació: 09/11/2021

Abstract


Aquesta investigació vol centrar-se a saber quines són les percepcions i les opinions dels joves en relació amb el museus, si realment aquest suposat desinterès és fruit d'una etapa totalment “hormonada” on es té el cap als núvols o si les institucions no sabem adaptar-nos a aquest tipus de públic, i no se’ls ofereixen els estímuls, el llenguatge i les respostes que busquen. Quin és el punt intermedi que cal per entendre'ns? És possible aconseguir un equilibri entre nosaltres?

Paraules claus


Assalt als museus o exemples d’èxit en l’accés dels joves al món laboral

Damià Amorós i Albareda, membre de la junta directiva de l’Associació de Museòlegs de Catalunya i delegat territorial a la demarcació de Tarragona

Damià Amorós

Data publicació: 16/12/2021

Abstract


La permeabilitat del món laboral en relació amb les noves generacions mai ha estat una qüestió de fàcil digestió, especialment en el sector públic, on per desgràcia, i cada dia més, l’accés dels joves a una plaça de servidor públic és difícil i complex. També, i resulta una qüestió palmària i preocupant, en el món dels museus.

Des de l’Associació de Museòlegs de Catalunya volem exposar aquesta realitat, i òbviament d’altres, a la llum pública. La campanya “Assalt als Museus” vol visibilitzar el camí dels joves que actualment ja treballen als museus i fer de cadena de transmissió de com ells ho han aconseguit.

Paraules claus