CA
ES
EN

Damià Amorós

Damià Amorós i Albareda és graduat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (2013), màster en Gestió del Patrimoni Cultural i Museografia de la mateixa institució (2015), postgrau en Direcció Estratègica de Museus i Equipaments Culturals per la Fundació de la Universitat de Girona (2019) i màster en Direcció i Gestió de Museus per la Universitat Catòlica de Cuyo, la Universitat CLEA i ISAE Universitat (2021).

Comissari i autor de diversos articles i monografies, ha estat vinculat professionalment al Museu del Monestir de Poblet i a diferents projectes realitzats i desenvolupats a la demarcació de Tarragona. Actualment exerceix la seva feina professional com a freelance col·laborant amb diverses institucions i mitjans de comunicació.


Articles

Assalt als museus o exemples d’èxit en l’accés dels joves al món laboral

Damià Amorós i Albareda, membre de la junta directiva de l’Associació de Museòlegs de Catalunya i delegat territorial a la demarcació de Tarragona

Damià Amorós

Data publicació: 16/12/2021

Abstract


La permeabilitat del món laboral en relació amb les noves generacions mai ha estat una qüestió de fàcil digestió, especialment en el sector públic, on per desgràcia, i cada dia més, l’accés dels joves a una plaça de servidor públic és difícil i complex. També, i resulta una qüestió palmària i preocupant, en el món dels museus.

Des de l’Associació de Museòlegs de Catalunya volem exposar aquesta realitat, i òbviament d’altres, a la llum pública. La campanya “Assalt als Museus” vol visibilitzar el camí dels joves que actualment ja treballen als museus i fer de cadena de transmissió de com ells ho han aconseguit.

Paraules claus