CA
ES
EN

Articles Tecnologia

La pàgina web del Museu d’Història de Manacor com a eina per a l’accessibilitat

María José Rivas Antequera , María Magdalena Salas Burguera

Data publicació: 18/10/2022

Abstract


El Museu d’Història de Manacor va renovar la seva pàgina web el 2018, i des d’aquell moment ha tingut un paper determinant en les accions d’accessibilitat dutes a terme al museu. Potser una de les accions més rellevants és la creació d’un apartat on els usuaris poden trobar cadascuna de les accions destinades a accessibilitat física, visual, auditiva i cognitiva que es desenvolupen al centre.

Les eines del web permeten arribar de manera més directa a qualsevol públic, com ara l'ús de notes de veu, amb les descàrregues de tots els continguts o amb la base de dades accessible. Estar més a prop també és ser més accessibles.

Cal destinar recursos al web perquè obrirà les portes del museu, i aquesta possibilitat ha de ser un objectiu de les institucions.

Paraules claus


Innovem o canviem? La radicalitat dels canvis als museus

Ana Requejo Alonso

Data publicació: 06/05/2020

Abstract


Començar un article amb la paraula innovació pot arribar a ser contraproduent i acabar convidant al lector a deixar-ho a mitja pàgina. Com a tantes altres paraules que han estat, i són, utilitzades sistemàticament i de forma aleatòria, perden el sentit últim i serveixen per col·locar-les allà on més es necessita.

Recuperem la idea bàsica de la innovació com a concepte que vol incentivar una forma diferent de pensar, de crear o d’inventar aportant valor respecte a les maneres antigues de la mà de tres exemples de museus catalans.

Paraules claus


Repensant la conservació: les noves tecnologies aplicades a la conservació preventiva

Ignasi Millet Buenaventura

Paraules claus