CA
ES
EN

María Magdalena Salas Burguera

Museu d'Història de Manacor

Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, ​​especialitat Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia. Va realitzar els cursos de doctorat a la Universitat Pompeu Fabra i va fer estades de recerca a la Universitat de Reading (Anglaterra).

Ha treballat com a tècnica arqueòloga en projectes arqueològics tant a les Balears com a Catalunya i Andalusia.

Des del 2001 és funcionària de l'Ajuntament de Manacor, amb càrrec de tècnica de Patrimoni i directora del Museu d'Història de Manacor.


Articles

La pàgina web del Museu d’Història de Manacor com a eina per a l’accessibilitat

María José Rivas Antequera , María Magdalena Salas Burguera

Data publicació: 18/10/2022

Abstract


El Museu d’Història de Manacor va renovar la seva pàgina web el 2018, i des d’aquell moment ha tingut un paper determinant en les accions d’accessibilitat dutes a terme al museu. Potser una de les accions més rellevants és la creació d’un apartat on els usuaris poden trobar cadascuna de les accions destinades a accessibilitat física, visual, auditiva i cognitiva que es desenvolupen al centre.

Les eines del web permeten arribar de manera més directa a qualsevol públic, com ara l'ús de notes de veu, amb les descàrregues de tots els continguts o amb la base de dades accessible. Estar més a prop també és ser més accessibles.

Cal destinar recursos al web perquè obrirà les portes del museu, i aquesta possibilitat ha de ser un objectiu de les institucions.

Paraules claus