CA
ES
EN

Teresa Reyes Bellmunt

ICOM Esp

Llicenciada en Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia, màster de Pirineus, Museologia i Gestió del Patrimoni, així com de Gestió de Patrimoni Historicoarqueològic per la Universitat de Barcelona.

Des del 2008 és la cap de Secció de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i des dels inicis del 2020 és la presidenta de l’ICOM Espanya, on havia estat vicepresidenta entre 2016 i 2019. 

Va ser directora del Museu de la Conca Dellà i arqueòloga independent. Va portar a terme diverses excavacions i prospeccions arqueològiques a les ciutats de Barcelona i Lleida, així com a la ciutat romana d’Aeso i el seu entorn, on continua vinculada per mitjà del seu equip de recerca.


Articles

A propòsit de la nova definició de museu del segle XXI

Teresa Reyes Bellmunt

Data publicació: 01/07/2021

Abstract


Els museus són el reflex de la societat del moment, raó per la qual la seva definició evoluciona amb els canvis que experimenta. L’ICOM ha anat variant la definició de museu al llarg dels setanta-cinc anys d’existència, i ara és el moment per a un nou impuls que l’actualitzi per adaptar-la a la realitat dels museus del segle XXI. Després d’alguns entrebancs, ara com ara hi ha una metodologia ben definida que dona l’oportunitat de participar obertament a tot el sector museístic d’arreu del mon, amb l’objectiu d’assolir la seva aprovació a la propera Conferència General, que se celebrarà a Praga durant l’estiu de 2022.

Paraules claus