CA
ES
EN

Gemma Carbó Ribugent

Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí

Dirigeix el Museu de la Vida Rural, creat per la Fundació Carulla. És presidenta de la Fundació INTERARTS i de l’associació ConArte Internacional. Doctora en Ciències de l’Educació i Diploma d’Estudis Avançats en Dret de la Cultura. Va treballar al Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries i al Museu del Cinema com a responsable d’educació. És professora del Màster Interuniversitari de Gestió Cultural (UOC-UdG) i del Departament de Pedagogia de la UdG.


Articles

Museus per un món més just: XXI Jornades de Museus i Educació: Sostenibilitat

Gemma Carbó Ribugent , Mireia Mayolas Créixams

Data publicació: 24/07/2019

Abstract


El repte de canviar el món és sens dubte fascinant i la necessitat, imperant. Si Greta Thunberg, amb només setze anys, s’ha marcat com a missió encapçalar la defensa contra el canvi climàtic, cada professional de museus i cada institució hauria de poder abraçar un compromís personal i col·lectiu en favor d’aquesta agenda global. 
Aquest és el marc de partida de les XXI Jornades de Museus i Educació de l’MMB,  celebrades el 30 d’abril de 2019, que tenien com a títol «Educació i sostenibilitat», i organitzades conjuntament pel Museu Marítim de Barcelona i el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla a l’Espluga de Francolí.

Paraules claus