CA
ES
EN

Marta Bertran Armadans

Llicenciada i diploma d’estudis avançats (DEA) en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha fet recerca i docència universitària amb l’art medieval com a especialitat i compta amb estudis de Postgrau en Dinamització Turística del Patrimoni (CETT-UB) i de Gestió i Polítiques Culturals (UOC). Ha desenvolupat tasques de documentació i recerca, de gestió de col·leccions, de creació de continguts i difusió per a diferents institucions patrimonials. També ha treballat com a tècnica de turisme.

Des de l’any 2021 treballa com a tècnica de patrimoni cultural a l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.


Articles

Crònica de la XXXIV Jornada de la Xarxa de Museus Locals: “Museus, conflictes i crisis humanitàries: el patrimoni com a eina de construcció massiva”

Autores: Marta Bertran Armadans (tècnica de patrimoni cultural), Laura Costa Mateo (cap de la Unitat de la Xarxa de Museus Locals) i Muntsa Guasch Solé (tècnica de patrimoni cultural) – Oficina de Patrimoni Cultural, Diputació de Barcelona

Marta Bertran Armadans , Laura Costa , Muntsa Guasch Solé

Data publicació: 27/04/2023

Abstract


El 22 de novembre de 2022 es va celebrar al Paranimf de l’Escola Industrial, a Barcelona, la jornada “Museus, conflictes i crisis humanitàries. El patrimoni com a eina de construcció massiva”, que es va poder seguir tant de manera presencial com en línia. Al llarg de la jornada, destacats especialistes de la matèria i professionals del sector museístic van reflexionar sobre com els museus poden intervenir durant i després dels conflictes i les crisis humanitàries. Tant pel que fa a la salvaguarda dels béns patrimonials, com a les iniciatives d’acció social i humanitària, i a la tasca de reparació, memòria i educació per la pau. En aquest article es recullen les aportacions realitzades pels ponents que hi van intervenir, així com una reflexió final a tall de conclusió.

Paraules claus