CA
ES
EN

Víctor Ramírez Tur

Víctor Ramírez Tur és doctor en Història de l'Art, comissari i mediador. Està intentant intensament que la "disciplina" sigui cada cop més un territori habitable i acollidor, ja sigui mitjançant la docència universitària a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona o a través de projectes de mediació i educació amb institucions artístiques.

És col·laborador habitual del MACBA, on ha realitzat múltiples projectes d'educació —Pedagogies artístiques per a educadores i altres rebels, En duel, Jugant amb la col·lecció MACBA, etcètera-—. En els darrers anys ha treballat en la incorporació de narratives artístiques LGTBI a diverses institucions de la ciutat com el MNAC —Mirades insubmises: lectures de la col·lecció en clau LGTBI, Sonoritats subversives: veus, guerrilles i refugis LGTBI—, el Museu Marítim de Barcelona —El desig és tan fluid com el mar— o el centre LGTBI —Bestiari excitat—, i ha estat curador d'algunes de les línies principals del projecte Museus LGTBI.


Articles

Problemàtiques, èxits i demandes al voltant del projecte Museus LGTBI

Víctor Ramírez Tur

Data publicació: 12/01/2022

Abstract


L'article següent recull l'experiència de l'autor com a curador d'algunes de les línies principals del projecte Museus LGTBI, desenvolupat per set institucions culturals de Barcelona en col·laboració amb el Centre LGTBI de la mateixa ciutat, des del juny del 2021 fins al gener del 2022. Se sotmetran a anàlisi algunes de les estratègies desenvolupades per l'autor al MNAC i al Museu Marítim de Barcelona, vinculades a aquesta iniciativa, que persegueix la incorporació de narratives queer en àmbits culturals.

Paraules claus