CA
ES
EN

Grup Walden

Associació Walden Gestió del Patrimoni Històric i Cultural

L’Associació Walden Gestió del Patrimoni Històric i Cultural està integrada per un equip jove i interdisciplinari especialitzat en la gestió del patrimoni històric i cultural. Treballem en projectes d’ordenació, coneixement i difusió del patrimoni per donar vida al passat i promoure col·leccions.

Autores: Casal-Valls, Laura; Cuesta de Ganzo, Sabina; de Vilallonga, Ariadna; Fabregat Martín, Isabel; Marchi, Barbara; Rebassa Gelabert, Sandra A.; Sánchez Natera, Marta. 


Articles

El Museu Virtual de la Moda de Catalunya

Projecte, gestió i nous desafiaments de la museologia digital

Grup Walden

Data publicació: 22/03/2019

Abstract


Al llarg de la història, la moda ha jugat (i encara ho fa) un paper important en el panorama industrial i comercial del país, i molts museus catalans reflecteixen aquesta realitat. I és que els seus magatzems conserven un gran número de peces de vestir majoritàriament desconegudes pel gran públic. El Museu Virtual de la Moda de Catalunya pretén donar visibilitat a aquesta herència d’una forma innovadora i sense desvincular la memòria del seu propi territori. En aquest sentit, i amb la cooperació de trenta-vuit institucions museístiques d’arreu del territori català, sorgeix com una proposta de gestió i transferència del coneixement a través d’una plataforma en línia que marca els nous desafiaments de la museologia digital.

Paraules claus